Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere



Kastration og sterilisation af kanin


Skal din kanin neutraliseres?

Vi anbefaler kastration af din hankanin for at forebygge uønskede kaninunger, undgå at den strinter og for at den skal fungere bedre sammen med andre kaniner.

Selve kastrationen udføres i fuld narkose gennem et lille snit i pungen. Man fjerner herefter begge testikler. I de første par dage efter operationen får din kanin smertestillende medicin.

Sterilisation af din hunkanin har de samme fordele som når hankaninen kastreres, men dertil kommer også en række sygdomsmæssige fordele. Mange hunkaniner får sygdomme i æggestokke og/eller livmoder. Det kan fx være kræft, infektion eller cyster, hvor sidstnævnte kan give smerter og hormonelle ubalancer. Kuren for disse lidelser er sterilisation, men da kaninen ofte er alment påvirket af sygdommene, klarer den sig dårligere efter operationen, end hvis den opereres mens den er rask. Dertil skal det også nævnes, at aggressivitet hos hunkaniner i mange tilfælde kan afhjælpes ved en sterilisation.

Selve steriliseringen udføres i fuld narkose gennem et lille snit på maven. Man fjerner både æggestokke og livmoder. De første par dage efter operationen får din kanin smertestillende medicin og evt. en bodystocking på, for at forhindre at den slikker i såret.

Det bedste tidspunkt at neutralisere sin kanin varierer lidt alt efter størrelse og race. Vi anbefaler kastration af hankaninerne inden de begynder at strinte og sterilisation af hunkaninerne inden de begynder at udvise aggressiv adfærd. Det er dog bedst hvis kaninernes organer er fuldt udviklede, hvorfor man gerne skal vente med neutralisation til omkring 4-5 måneders alderen, hvor de når kønsmodenhed.

Husk at din kanin ikke skal være fastet til operation. Læs mere om det her.