Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereFør besøg på dyreklinikken

Gode råd inden dyrlægebesøg

Hvordan forbereder jeg mit kæledyr til et dyrlægebesøg?

Nogle kæledyr kan blive nervøse og utilpasse før et dyrlægebesøg. Vi giver 3 gode råd til, hvordan du bedst muligt kan forberede dit kæledyr og gøre det til en god oplevelse:

Gode råd til dig som hundeejer:

  • Det kan være en rigtig god idé at komme forbi klinikken til godbidder og klap selv om I ikke har en tid hos os. På den måde kan du hjælpe din hund til at forbinde klinikken med noget positivt.
  • Husk hundesnoren. I dyreklinikken kan der være andre dyr, og derfor anbefaler vi, at du bruger en hundesnor for at undgå unødvendig stress hos din egen hund samt de andre dyr i klinikken.
  • Vær selv rolig. Din hund kan mærke på dig, hvis du er nervøs og det vil kunne forstærke hundens nervøsitet eller utryghed under besøget på klinikken. Så vær så afslappet som muligt, tal med en rolig stemme og giv din hund ekstra lækre godbidder, ros og klap.
  • Beløn og skab en god kontakt med hunden. Det vil hjælpe med at fjerne fokus på nervøsitet og give mere ro og tryghed for din hund.
  • Luft altid hunden godt af inden I kommer ind på klinikken.

Gode råd til dig som katteejer:

Det kan være en stor stressfaktor for din kat at skulle til dyrlægen. Du kan dog gøre en del for at mindske stressniveauet både før og under transporten samt efterankomsten på klinikken. 

  • Klargør gerne transportkassen noget tid før I skal afsted. Placer den et sted i hjemmet, hvor katten opholder sig meget, så den har mulighed for at gå ind og ud af kassen, som den lyster. Ved at opholde sig i kassen, kan din kat sætte sin duft på eller i transportkassen hvilket er med til at sænke evt. stressreaktion omkring kassen. Man kan lade kassen stå fast i hjemmet, så katten har mulighed for at bruge den som sin hule.
  • Du kan med fordel gøre brug af Feliway inden I skal ud og køre. Feliway er en spray der udskiller feromoner, der virker stressdæmpende. Spray i kassen et par gange og lad det virker i 15 minutter inden katten puttes i kassen.
  • Det kan være en fordel med en kasse, som man kan tage hele toppen af eller en kasse hvor man kan trække bunden til siden såsom Calm Carrier.
  • Når I kommer ind på klinikken, anbefaler vi at katten bliver i transportkassen imens I er i venteværelset. Desuden er det en stor hjælp for katten, hvis du gør brug af ”katte-hylden”, der er på klinikken. Her kan katten sættes hævet over jorden og med god afstand til eventuelle andre dyr i venteværelset, hvilket giver mere tryghed og ro fra katten. Der vil desuden altid være Feliway i dette område.
  • Din kat kan mærke på dig, hvis du er nervøs. Så vær selv så afslappet så muligt, tal med en rolig stemme og giv din kat et ekstra klap.