Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereFør operation af kæledyr


Når dit kæledyr skal opereres

For både hund og kat gælder det, at de skal møde ind fastende. De skal dog have adgang til frisk drikkevand. Vi vil på klinikken tilbyde både mad og vand når hunden eller katten er frisk nok til at spise og drikke efter narkosen.

Det er vigtigt, at din hund bliver luftet før den kommer på klinikken for at sikre, at der ikke sker uheld på operationsstuen. Din kat vil få tilbudt en kattebakke i buret.

Du er som ejer med, når hunden får den beroligende injektion. Den første injektion med medicin vil gøre hunden træt og mere ligeglad med det der foregår, den falder dog ikke i søvn. Når hunden er tilpas træt, overtager vi den og går videre med den forestående behandling.

Forud for narkosen tilbyder vi at der kan blive kørt en blodprøve.  Ved en blodprøve får vi indsigt i dyrets organmæssige status og generelle blodbillede (røde og hvide blodlegemer samt blodplader). Denne viden bruges, når vi skal skræddersy den rette narkose til dyret.

Herudover er en blodprøve vigtig at have såfremt hunden eller katten senere i livet skulle blive syg og få behov for ny blodprøve. Vi vil på den måde have dyrets normalværdier lagret i patientjournalen, til sammenligning med de nye blodprøvetal.

Endelig er det vigtigt, at vi kan komme i kontakt med dig på selve dagen. Dels kan der være behandlingsmæssige spørgsmål der ønskes afklaret, og dels er det rart, at kunne ringe en patient tidligere hjem, såfremt dyret er ked af det eller stresser op over at være på klinikken.

Særligt for kaniner

Din kanin skal have en madpakke med som indeholder dens yndlingssnacks, lidt foderpiller og en god portion lækkert hø. Dette får den tilbudt når den er vågen efter narkosen. Din kanin skal IKKE været fastet, men skal tilbydes hø og foderpiller som normalt. Du behøver ikke give grøntsager eller frugt om morgenen.

Når din kanin skal opereres, kigger dyrlægen altid på kaninens fortænder og kindtænder. Du vil blive tilbudt at behandlingskrævende tilstande ordnes med det samme.

Efter narkosen vil din kanin få støtte til at holde varmen og til at spise, og den er normalt klar til at komme hjem igen om eftermiddagen.