Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereStort udvalg i vores butik


Foder af høj kvalitet til dyr

At finde det helt rigtige foder til din hund, kat eller kanin kan virke som en uoverskuelig opgave, da der er så mange forskellige mærker og muligheder. Der er ikke kun ét foder på markedet, som passer godt til dit kæledyr, hvilket kan besværliggøre valget.

Det vigtigste når du skal vælge foder, er at det indeholder den rigtige sammensætning, som er med til at holde dit kæledyr sundt og rask. Et godt foder indeholder råvarer af god kvalitet i de rigtige mængder, således at dit kæledyr får den nødvendige mængde næringsstoffer for at udvikles og vedligeholdes bedst muligt.

Det er vigtigt at foderet tager hensyn til at dyr i forskellige aldre og med forskellige levevilkår har forskellige behov.

Vi forhandler udelukkende foder til hund og kat, der er baseret på klinisk dokumenterede studier. Det er foder som indeholder råvarer af en god kvalitet og som ikke har et for højt saltindhold eller indeholder genmodificeret ingredienser og kunstige smags- eller farvestoffer.

Vi tilbyder hovedsageligt foder til hund og kat fra Hills, men har mulighed for at bestille hjem fra andre mærker såsom Eukanuba og Royal Canin efter aftale.

Foder til hvalpe og killinger

Hvalpe og killinger har specielle ernæringsbehov. De har brug for de rigtige mængder af næringsstoffer igennem hele vækstperioden for at udvikle sig optimalt fysisk. Det er i vækstperioden dyrets knogler og muskler udvikles.

Derfor anbefaler vi at fodre med hvalpe- eller killingefoder, indtil dyret er 6 til 18 måneder gammel og ikke længere er i vækstperioden. Om dyret skal gå over på et andet foder når det er 6 eller 18 måneder, afhænger af, hvornår det når sin voksne størrelse.

Vækstkurven for store og små hvalpe er meget forskellige, hvorfor der også er udviklet hvalpefoder der tager hensyn til hundens størrelse. Det er ekstremt vigtigt at især hvalpe af store racer får hvalpefoder, der er lavet specielt til dem, da forkert fodring kan resultere i uoprettelige skader på knogler og led.

Man bør være opmærksom på, at hunden og kattens behov ændres, hvis den bliver neutraliseret. Vi ser ofte at neutraliserede hunde og katte har en tendens til at tage på i vægt. Derfor anbefaler vi et foderskift, til et foder der tager højde for dette.

Foder til den voksne og den ældre hund og kat

Den udvoksede hund eller kat, har behov for et foder og en mængde heraf, som passer til dens aktivitetsbehovet.

Når ens hund eller kat bliver ældre, vil der opstå nye behov. Ofte er ældre dyr mindre aktive end tidligere og det er også i denne alder, at de er mere disponerede for aldersrelaterede sygdomme.

Det overvægtige dyr

Overvægt er usundt og slankekure er ikke nemmere at følge for dyrene end deres ejere. Vi forhandler slankefoder, der indeholder et lavt energiniveau men øget fiberindhold, som er med til at øge mæthedsfornemmelsen.

Vi hjælper med at planlægge slankekuren samt regelmæssig vejning på klinikken.

Hunden eller katten med en sygdom

Sygdomsdiæter, som fodertyperne til det syge dyr bliver kaldt, bliver udelukkende forhandlet hos dyrlæger.

Ved mange sygdomme, kan man komme utrolig langt ved at give det rigtige foder. Foderet bliver valgt i samarbejde med dyrlægen og ud fra den diagnose der er blevet stillet samt ud fra patientens tilstand.

Vi er her på Stenløse Dyreklinik uddannet til at vejlede dig i valg af det foder der passer bedst til dit kæledyr.

Kom ned på klinikken og få en snak om fodervalg, der opfylder din kat eller hunds behov.