Laserterapi

Hvad er laserterapi?

Laserterapi er infrarødt lys som tilfører ny energi til cellerne.
Derved sker en øget blodgennemstrømningen og i det behandlede område forsynes med nye næringsstoffer og ilt. Cellerne i området vil herefter blive bedre i stand til at reparere sig selv.
Laserterapi kan blandt andet bruges som en del af behandling til eksempelvis:

  • Akutte muskel og seneskader
  • Kroniske muskelsmerter og ledsmerter (eks. gigtsmerter)
  • Sårheling (bidsår, operationssår, hotspot)
  • Smerter efter operation
  • Hudbetændelse
  • Reduktion af betændelses tilstande og smertelindring

 

Laserterapi er et supplement til andre behandlingsformer. I mange tilfælde kan brugen af laserterapi bidrage til, at dit kæledyr kan nedsætte forbruget af smertestillende medicin.

Hvordan foregår laserterapi?

Laserbehandlingen foregår stille og roligt, hvor vi tilpasser os dit kæledyrs behov for enten at stå eller ligge, så det føler sig bedst tilpas.
Både du og dit kæledyr samt behandleren bærer beskyttelsesbriller under behandlingen.
Behandlingstiden varierer efter dyrets vægt og det område som skal behandles. En typisk behandlingstid vil dog ligge på 3-5 minutter.

Efter en laserbehandling kan du opleve at dit kæledyr kan virke mere træt. Dette er helt normalt, da kroppens celler har været på arbejde med at bringe energi og ilt til det behandlede område.
Vi anbefaler at dit kæledyr tilbydes vand efter behandlingen, så evt. affaldsstoffer som kroppen udskiller lettere kommer ud af kroppen.

Hvor tit skal mit kæledyr have laserterapi?

Når du booker en tid til laserterapi gennemgår vi sammen en plan for behandlingen af dit kæledyr. Hvor mange behandlinger dit kæledyr har brug for kan være individuelt afhængig af, hvad der skal behandles. Vi giver den 6. behandling uden beregning.

Vil du høre mere om laserterapi, samt få vejledning om, hvorvidt laserterapi er noget for dit kæledyr, kan du kontakte os på telefon 47173520.