Laboratoriediagnostik

På Stenløse Dyreklinik bruger vi dagligt vores eget laboratorium. Blandt vores udstyr har vi blodanalyseringsmaskiner, hvor vi har mulighed for at undersøge og udføre diagnostik af blodprøver indenfor samme døgn. Vi tilbyder en præoperativ blodprofil til alle dyr inden operation, idet en sådan blodprøve giver os vigtig information om dit dyrs indre organer. Vi tilbyder desuden blodprøver til alle seniordyr samt anbefaler blodprøver i forbindelse med mistanke om diverse sygdomme.

På klinikken undersøger vi ofte diverse celleprøver fra fx ører, hud eller knuder i vores mikroskop med digital tilslutning.
Desuden undersøger vi urinprøver, som ofte dyrkes for bakterier, samt afføringsprøver der undersøges for bl.a. hjertelungeorm. Vi laver diverse test bl.a. for flåtoverførte sygdomme, drægtighedstest samt undersøgelse for katteaids/katteleukæmi, hvor svaret gives med det samme.

Hvis vi sender prøver ud af huset, typisk vævsprøver samt prøver til dyrkning og resistensbestemmelse, sendes disse til et stort godkendt laboratorium i Tyskland (Vet Med Lab), hvor svar på de fleste prøver allerede foreligger dagen efter.   

Læs mereBakterier fra kat med blærebetændelse Hjerteorm Øremide